in timpul sejurului dumneavoastra la hotelul nostru puteti vizita urmatoarele obiective turistice.

Lacul cu nuferi

Lacul cu nuferi Vizitarea lacului termal cu nuferi - unic in Europa este o rezervatie naturala botanica situata in centrul statiunii Baile 1 Mai, este protejata prin lege si considerata o rezervatie naturala. Aceasta floare nu a fost initial in lacul nostru si se presupune ca semintele au fost aduse aici de pasarile calatoare, cu multi ani in urma si s-au dezvoltat datorita apei termale. Floarea de nufar este originara din apele Nilului.

Excursie in Oradea

OradeaOradea este situata la 6 km de Baile Felix. Oras cu vechi traditii istorice si culturale atrage vizitatorii si interesul acestora prin frumusetea si diversitatea obiectivelor turistice: Muzeul Tarii Crisurilor, Catedrala Romano-Catolica, Biserica cu Luna, Biblioteca Judeteana "Gheorghe Sincai", Palatul si pasajul "Vulturul Negru", Teatrul de Stat, Cetatea medievala, precum si numeroase cladiri de la sfarsitul secolului XIX.

Zona carstica Padis

PadisZona carstica Padis-Cetatile Ponorului este situata in Muntii Bihor. Reprezinta o regiune turistica importanta, cu mai multe subunitati: Padisul (o depresiune cu doline si sorburi), Poiana Ponor (o polie in care reapar, printr-un izbuc puternic, apele pierdute in Padis), Lumea Pierduta (un platou impadurit cu conifere in care se gasesc avene, pesteri, doline, izbucuri, sorburi), Cetatile Ponorului (alcatuite din trei avene adanci aflate intr-o depresiune cu un diametru de 1 km si adancimea de 300 m, impadurita, cu pereti foarte abrupti si un curs de apa salbatic), Valea Galbena (are versanti abrupti, cu pesteri si cursul cu numeroase cascade si marmite), Groapa de la Barsa (cu un ponor prabusit, Pestera Neagra, Pestera cu ghetarul de la Barsa si Pestera Zapodie). La obarsia afluentului Vaii Galbena, Valea Seaca, in amont de chei, se afla Groapa Ruginoasa. Tot aici se gaseste liliacul Transilvanean-Syringa josichaea specie endemica.

Excursie la Stana de Vale

Stana de ValeStatiune de odihna permanenta, situata in Masivul Vladeasa la o altitudine de 1100 m, este imprejmuita de paduri de conifere. Datorita pozitiei sale, Stana de Vale este o importanta baza de alpinism, un punct de plecare pe cararile care duc in interiorul Muntilor Apuseni, un loc ideal pentru practicarea sporturilor de iarna.

Excursie in Pestera Usilor

Pestera UrsilorIn localitatea Chiscau, un obiectiv turistic unic in Europa, situata la 90 km distanta de Baile Felix, a fost descoperita in 1975, intr-o fosta cariera de marmura. Cu o lungime de 1,5 km pestera este o rezervatie speologica care adaposteste un numar impresionant de stalactite si stalagmite de cele mai ciudate forme, precum si urme de viata si resturi fosile ale ursului de caverna disparut cu mai bine de 15.000 de ani in urma.

Pestera Meziad

Pestera MeziadSituata in Muntii Bihorului la aproximativ 80 km distanta de Baile Felix. Este structurata pe patru etaje cu formatiuni calcaroase. Pestera masoara 4774 m. A fost printre primele pesteri amenajate din tara.

Receptie Camere Restaurant Sala de conferinte
Cazare pensiuni hoteluri Cazare hoteluri pensiuni Baile Felix Cazare pensiuni, hoteluri si vile ANPC